Mrkvová buchta

25.02.2021

Počet porcí: mnoho.


200 g špaldové mouky.
100 g žitné mouky.
500 g mrkve
(lze přidat dle chuti více/méně).
150 g Erythritolu.
1 balení prášku do pečiva.
350 ml mléka.
50 g rozinek.
50 g ořechů (já jsem použila vlašské ořechy).
2 balení pomerančové/citrónové kůry.
1 čajová lžička soli.
1,5 čajové lžičky perníkového koření. 



1. Předehřejeme si troubu na 180 °C a vysteleme plech papírem na pečení.


2. Nejdříve si oloupeme a nastrouháme mrkev. Poté ji odložíme na chvilku stranou. Dále si navážíme 200 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky a 150 g Erythritolu. Následně přidáme 1 balení prášku do pečiva, 2 balení pomerančové/citrónové kůry, 1 čajovou lžičku soli a 1,5 čajové lžičky perníkového koření. Nyní tuto suchou směs důkladně promícháme. Nakonec přidáme ještě 50 g rozinek a 50 g ořechů.


3. K moukové směsi přidáme nastrouhanou mkrev a 350 ml mléka. Opět důkladně promícháme. Poté přelejeme těsto na plech a pečeme na 180 °C cca 60 minut. 


4. Dobrou chuť! 

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky