
Mramorový chlebíček
Počet porcí: mnoho.
250 g mouky (já momentálně používám špaldovou mouku).
150 g + 100 g Erythritolu.
4 odměrky proteinu (já použila ISO WHEY PROZERO s příchutí cookies & cream).
4 polévkové lžíce kukuřičné kaše (případně mouky).
1 balení kypřícího prášku do pečiva.
1/2 čajové lžičky muškátového oříšku.
1,5 čajové lžičky vanilkového extraktu.
2 polévkové lžíce kakaa.
4 dcl mléka.
2 vejce.
1 tvaroh (250 gramů).
1. Předehřejeme si troubu na 180 °C a nachystáme si formu na chleba. Vymažeme ji roztopeným (anebo povoleným) máslem a vysypeme sušeným kokosem.
2. Ve velké míse smícháme sypké ingredience, a to: špaldovou mouku, kukuřičnou kaši (anebo mouku), prášek do pečiva, 150 g Erythritolu, protein a muškátový oříšek.
3. Ve druhé míse smícháme vlhké ingredience, a to: mléko, vejce, vanilkový extrakt, 100 g Erythritolu a tvaroh. Důkladně promícháme.
4. Nyní obě misky promícháme a spojíme v tekuté hladké těsto. Poté cca polovinu těsta nalejeme do formy a do zbylé části přisypeme 2 polévkové lžíce kakaa. Důkladně promícháme, a pak přilejeme do formy zbytek těsta. Poté, pro lepší vizuální efekt, je vhodné si vzít například nůž a zabořit ho do těsta a tzv. tam s ním "promíchat vrstvy."
5. Pečeme na 180 °C cca 60 minut.
6. Dobrou chuť!