Počet porcí: 4.
3 kuřecí prsa.
250 g krup.
1 balení zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, mrkev, květák, apod. - stačí balení o váze 350 g).
Kukuřice (cca polovina plechovky).
1 cibule (na chuť - na posypání na hotové jídlo).
Česnek (množství podle chuti).
0,7 l zeleninového vývaru.
1 - 1,5 dcl mléka (není potřeba - mléko je pro zjemnění).
1 - 1,5 čajové lžičky kari.
1 - 1,5 čajové lžičky koření na kuřecí maso.
1 čajová lžička mletého zázvoru.
1 čajová lžička soli.
Máslo.
1. Kroupy (250 g) nasypeme do hlubokého hrnce, zalijeme 0,7 l zeleninového vývaru a vaříme přibližně 20 minut (dokud kroupy nezměknou).
2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. K masu přidáme koření na kuřecí maso, kari, mletý zázvor a sůl.
3. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečene kuřecí maso. Jakmile kuřecí maso orestujeme ze všech stran, přidáme zeleninu (celé balení zeleninové směsi) a cca polovinu plechovky kukuřice (není potřeba, ale kukuřice není nikdy dost). Doporučuji přilít 1 - 2 deci vody (aby byla směs "šťavnatější").
4. Dusíme přibližně 10 - 15 minut. Na závěr přidáme česnek (doporučuji ho nejdříve narušit tupou hranou ostří velkého nože - česnek popraská a pustí tak více chuti) a krátce ještě povaříme.
5. Na závěr přesypeme hotové maso do hrnce s uvařenými kroupy a směs promícháme (stále vaříme nad plamenem). Následně přilejeme 1 - 1,5 dcl mléka a chvilku povaříme.
6. Dobrou chuť!