Dýňové rizoto

02.08.2019

Počet porcí: 5.


3 kuřecí prsa.
1 cibule.
300 g rýže
(ideálně jasmínové rýže).
1 dýně Hokaido.
Kukuřice (cca polovina plechovky).
1 - 1,5 litru zeleninového vývaru (množství podle "sání" rýže).
1 čajová lžička oregána.
1 čajová lžička chilli.
1 - 1,5 čajové lžičky soli.
1 - 1,5 čajové lžičky kurkumy.
Máslo.


1.
Cibuli a kuřecí maso si nakrájíme na kousky. K masu přidáme oregáno, chilli, kurkumu a sůl. Poté vše promícháme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a orestujeme ji (doporučuji podlít vodou, aby se cibule nepálila). Poté přidáme kuřecí maso a také ho orestujeme.  



2. Přidáme rýži a dýni. Opékáme přibližně 4 - 5 minut. Rýži je potřeba míchat, aby se nepřipalovala. Jakmile zesklovatí, přilejeme polovinu zeleninového vývaru. Až rýže vývar vstřebá, dolejeme zbytek tekutiny. Nyní přidáme kukuřici. Vaříme 15 - 20 minut. Po dobu vaření obsah hrnce pravidelně promícháváme (kvůli případnému připalování).


3. Po 15 - 20 minutách ochutnáme rizoto. Pokud je rýže i dýně hotová, máme uvařeno. 


4. Dobrou chuť!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky