Dýňová bábovka
Počet porcí: mnoho.
400 g mouky (já používám 200 g hladké a 200 g žitné mouky).
500 g nastrouhané dýně.
250 g cukru (já používám Erythritol).
1 balení kypřícího prášku do pečiva.
1 balení vanilkového cukru.
300 ml mléka (anebo 100 ml mléka a 150 ml oleje).
2 vejce.
2 polévkové lžíce kakaa.
2 polévkové lžíce rumového aroma anebo 1-2 štamprdle rumu.
1. Umyjeme si středně velkou dýni (cca 500 gramů), vydlabeme její vnitřek, a pak ji nastrouháme.
2. K nastrouhané dýni přidáme mouku (s kypřícím práškem do pečiva), cukr (Erythritol s vanilkovým cukrem), 300 ml mléka (případně 100 ml mléka a 150 ml oleje) a 2 vejce. Důkladně promícháme a přibližně 2/3 těsta vylejeme do bábovkové formy.
3. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 polévkové lžíce kakaa a 2 polévkové lžíce rumového aroma (případně 1-2 štamprdle rumu). Pořádně promícháme, a pak také přelejeme do bábovkové formy.
4. Bábovku pečeme 55 minut na 170 °C. Poté zvedneme teplotu na 200 °C a pečeme ještě dalších 15 minut.
5. Dobrou chuť!