Červená čočka na indický způsob

29.10.2020

Počet porcí: 4.


2 kuřecí prsa.
200 g červené čočky.
1 cibule.
2 velké brambory (případně množství dle chuti).
2 velké mrkve (případně množství dle chuti).
300 ml rajčatového pyré.
Přibližně +/- 0,7 l vody.
1,5 čajové lžičky soli.
1,5 čajové lžičky kari koření (já použila tzv. Tandoori Masala).
1,5 čajové lžičky sušeného česneku (případně čerstvý česnek).
1,5 čajové lžičky mletého zázvoru.
Máslo.


1. Nejdříve si nakrájíme kuřecí maso na kousky a odložíme ho bokem. Potom si nakrájíme na malé kousky "kostičky" (pro lepší představu) brambory i mrkev a také je odložíme stranou. Dále si nakrájíme cibuli a osmahneme ji na pánvi (s rozpuštěným máslem a vodou). Poté přidáme koření (1,5 čajové lžíce kari koření, 1,5 čajové lžičky sušeného česneku a 1,5 čajové lžičky mletého zázvoru). Koření necháme chvilku "zpěnit," a až potom přidáme kuřecí maso. Až se maso orestuje, přisypeme červenou čočku a podlejeme trochou vody. Nyní přidáme 300 ml rajčatového pyré, přisypeme brambory s mrkví a dolejeme další vodou. 


2. Směs vaříme přibližně 15 - 20 minut. Dokud prostě nezměkknou brambory a mrkev. 


3. Podáváme například s pečivem. Já si peču vlastní žitno-pšeničné housky :) :). 


4. Dobrou chuť!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky